Покупка или наемане на електрическа тротинетка – кое да предпочетете?

 Покупка или наемане на електрическа тротинетка – кое да предпочетете?

Електрическите тротинетки станаха популярни още преди няколко години, но напоследък са все по-широко разпространени и у нас. Този вид транспорт е доста удобен за безпроблемно придвижване из града.

Във връзка с тази тенденция, днес потребителите разполагат с разнообразни опции, като да изберат тротинетки под наем, или пък да инвестират в покупката им.  В следващите редове ще потърсим отговора на въпроса: дали е изгодно да наемете електрически скутер, или е по-добре да си купите сами?

Предимства на придобиването им

Преди да решите да закупите тротинетка, трябва да проучите предимствата на този вариант. В следващите редове обобщаваме част от тях:

Рентабилност – Много хора, които искат да стигнат от точка А до точка Б, искат да го направят възможно най-евтино. По правило тази категория включва не само младежи в училищна и студентска възраст, но и възрастни.

С едно зареждане  електрическите тротинетки от ниския и средния клас могат да изминат около 20-30 км., докато високия клас имат пробег от 40 – 100км. За пълното им зареждане са необходими само няколко часа (6-10ч). Разходът за електрическа енергия е от 0.20 – 0.50ст. Това превръща електрическите тротинетки в значително по-евтина алтернатива, от превозните средства, които се нуждаят от гориво. Така купувайки си тротинетка, може значително да намалите използването на автомобила си и да спестите пари.

Макар първоначалната инвестиция за покупка на електрически скутер да е по-висока  от наемането му, в дългосрочен план, инвестицията ви не само ще се изплати, но дори ще бъдете на печалба.

Удобство – Тъй като вие сте собственик на електрическия скутер, може да го използвате по всяко време и както намерите за добре – за разходки, да ходите на работа или дори да го отстъпите на приятел или роднина.

Ако излезе нещо спешно, веднага може да се качите на тротинетката. Не се налага тепърва да търсите от къде може да наемете електрическа тротинетка и да проучвате условията относно наемането.

Възможност да къстамизирате скутера спрямо вашите желания – Още едно голямо предимство, пред това просто да наемете скутера, е че бихте могли да добавите аксесоари или да тунинговате скутера. Имате свобода на действие.

Ако сте решили да станете собственик на такова превозно средство, в e-Point ще откриете електрически тротинетки на цена, подходяща за вашия бюджет.

Предимства на тротинетките под наем

В не малко случаи наемането на електрическа тротинетка също би могло да се окаже удачен вариант за вашите нужди. Ето какви са предимствата, ако се спрете на това решение:

Не се налага да правите голяма инвестиция – Скутерът под наем не изисква да вложите голяма инвестиция. Вместо това заплащате само за времето, за което го ползвате. В краткосрочен план, излиза по-изгодно, отколкото да си купите електрически скутер. Това е удобен вариант за хората, които от време на време имат нужда от алтернативно превозно средство, а също и за туристи, които искат да разгледат повече от града.

Поддръжката се осъществява от собственика Когато наемате електрически скутер, отговорността за поддръжката е на собственика. Така че на вас не ви се налага да ходите по сервизи, да сменяте части и т.н. Някой друг вече се е погрижил затова. Вашата отговорност е единствено да върнете скутера в състоянието, в което ви е бил предаден.

Възможност да тествате даден модел – Вземайки тротинетка под наем, всъщност имате чудесна възможност да тествате дадения модел за по-дълго време. Така ще усетите маневреността му и ще имате възможност да прецените дали това е подходящият вариант за вас, или е по-добре да потърсите по-удобна опция.

Какво е по-добре, да купите електрическа тротинетка или да наемете?

Ако трябва да обобщим, този отговор е различен за всеки човек. Кое да предпочетете зависи единствено от вашите нужди.  Ако обичате да пътувате с кола или да ходите пеша, а тротинетката е просто забавление за вас, тогава е по-изгодно да я наемете.

За тези, които трябва да се придвижват ежедневно из града, електрическият скутер е незаменим помощник.

И в двата случая, трябва да отбележим, че несъмнено избирате по-екосъобразна алтернатива за придвижване, като така  помагате за опазването на околната среда.

1