ПОЛИТИКАТА НЕ Е ПОКЕР И МЪЛЧАНИЕТО Е ОБИДНО

 ПОЛИТИКАТА НЕ Е ПОКЕР И МЪЛЧАНИЕТО Е ОБИДНО

Повече от седмица след изборите е ясно само това, че нищо не е ясно. Журналистите са щастливи, защото могат да се упражняват във всякакви пози и позиции на евентуално бъдещо правителство и парламент. А на българите започва да им писва от това всички да се правят на интересни. Защото не са.

Уважението към народа е ключов фактор за успешна политика. И това включва да го уведомиш за намеренията си, а не да мълчиш като напикан. Особено когато си постигнал отличен резултат на изборите и хората имат големи очаквания спрямо теб. Не съм от избирателите на Трифонов, но ако бях, щеше да ми е обидно как тоя човек не намери десет дена начин да заяви ясно намеренията си в политиката. То не че в предизборната кампания заяви нещо……

Разбираме само, че някой някъде води някакви разговори. Какви – явно на нас не е писано да узнаем. И понеже, ако се отнасяха за бъдещето на България и народа, все някой щеше да се похвали, остава същите разговори да са за разпределяне на постове и подкрепа. Нищо ново под слънцето.

Заболяването на Трифонов, макар и много удобно в момента, не е причина поне да няма ясна позиция какво ще се прави и какви са му намеренията. Но той явно не смята, че дължи обяснение на хората, които гласуваха за него, а и на народа като цялост. Явно ще продължава личната си политика да си прави каквото си иска, без да се съобразява с никого.

На мен ми е омръзнало от политици, които се правят на интересни и такива, които не уважават народа си. Това, че са избрани, не им дава правото да решават съдбата ни зад кулисите. Почтеният политик, за каквито се заявяват новоизбраните, ще излезе и ясно ще заяви намеренията си – кого подкрепя, за какво ще гласува, ще участва ли в евентуални коалиции или иска нови избори. Другото е просто договорки с кукловодите и търсене на лична изгода.

И ако това мълчание продължи, се съмнявам при евентуални нови избори резултатите да са същите. Защото народът не е чак толкова прост, за колкото го мислите. И не прощава обидите…..

Елена Гунчева

1