КОИ СА ЛЪЖЦИТЕ ? ПОКЪРТИТЕЛЕН БРИФИНГ НА ГЕРБ

 КОИ СА ЛЪЖЦИТЕ ?  ПОКЪРТИТЕЛЕН БРИФИНГ НА ГЕРБ

Покъртителен брифинг на ГЕРБ по повод изказванията на двамата американски сенатори за българо-американските отношения.

В общото изказване на сенаторите, освен всички дипломатични формалности, ни казват, че продължаваме да имаме сериозни проблеми с корупцията, свободата на словото и независимостта на медиите и това е препятствие пред двустранните ни отношения.

Митов (бивш министър на външните работи) и Георгиев (зам.-министър на външните работи) се опитаха да обяснят, че видите ли ставало дума за лична позиция. Не било позиция на Сената. Освен това търсили на сайта на Сената и не открили позиция. Горкичките. Показват лист със скрийншот позиция от личен профил. После обвиняват президента в некомпетентност и лъжа.

Понеже съм великодушен и щедър човек предоставям безплатно линк към всички титани на мисълта в МВнР. Той не води към личен профил, а към официалната позиция на Комисията по международни отношения към Сената. Открих го сам за около 5 мин.: https://www.foreign.senate.gov/…/joint-statement-from…

Гореупоменатите външнополитически корифеи също така посъветваха САЩ да пратят представители на Сената в България, за да се ъпдейтнат за нашия напредък и постижения. Не били идвали скоро. Ама те хората отвъд океана не са аналогови примати като вас, а ползват интернет по предназначение. Осведомяват се от достатъчно много авторитетни източници, част от които са и в самата позиция, преди да изкажат мнение. И да, не им трябва да бият 1 ден път до България, за да знаят за посочените проблеми.

За финал бе даден доводът, че Борисов много пъти бил в Белия дом и също така бил посещаван от високопоставени американски политици. Това трябваше да дойде като един вид атестат, че му държим края на българо-американските отношения.

Излиза, че едни от водещите ни дипломати не само, че не разбират за пореден път сигнал от стратегически партньор като САЩ, но и са некомпетентни на квадрат и в период, като дори сипят обвинения по друга институция. Дъно. Оставка. Затвор. И никога повече такива позорища да управляват държавата ни.

Hago Arman Babikyan, фейсбук

1