Мустафа Карадайъ: ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА! Борбата ни е да защитим турската си идентичност.

 Мустафа Карадайъ: ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА! Борбата ни е да защитим турската си идентичност.

Мустафа Карадайъ: „Това е нашата земя. Ние не сме емигранти. ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитим езика, религията и традициите си.“

Винаги съм казвал, че ако има нещо нормално между човешките същества, независимо от пол, етнос и раса, то със сигурност ще бъде стъпкано с нечии мръсни политически крака.

И ето ви поредното доказателството!

Довчера, всички депутати от ДПС твърдяха, че партията им не е националистическа и ретроградна, но днес вече пеят друга песен. Вероятно и членовете на ДПС с българско самосъзнание също ще защитават правото на турския език да стане втори официален в страната, Исляма да стане официална религия на България и българските традиции да станат малка част от малцинствения български етнос. Нали така? Политика. Когато тази същата политика изгуби светското си лице и цялото добро отношение на българите към етническите турци се превърне от политици в подигравка, нещата вече имат друго значение. И на това истинско, но очаквано чудо се отговаря с други чудеса. Повярвайте ми.

Не зная, уважаеми Карадайъ, коя е твоята родина, но след като казваш, че тя е Турция, трябва да разбираш и последствията. Можеш да ги интерпретираш както си поискаш засега, но такива „носталгици“ като теб е по-добре да се върнат в родината си. Моята родина е България и това е земя за човешки същества, които носят глави на раменете си, а не тикви. Като си останал още от Османската империя тук, никой не те ограничава да си тръгнеш по живо и здраво. Прав ти път!

Даже и с почести ще ви изпратим, вас Реджеп Ердоган ще ви оправи много бързо! Депутатите от ДПС сте точно за в ръцете на турския президент и ще видите чак тогава свиня в джамия влиза ли и вика ли се на ходжа пезевенк?! Карадайъ, точно България ти е защитила всички видове права, умнико. Не плюй в чистия извор пич, защото много очи те гледат, а лошите работи стават много бързо. Отвори си ушите!

И не бъди овца – има милиарди такива.

Сам знаеш, че си палячо и знаеш кой е шефа. Добре само, че той е доста по-умен от вас.

Димитър Боруков, фейсбук

Снимка: Фейсбук

1